diumenge, 11 de març del 2012

Pere Calders

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders va ser publicat per primera vegada l’any 1978 a la col·lecció "Antologia Catalana" d’Edicions 62. El llibre va ser guardonat amb la Lletra d’Or de 1979, i va ser reeditat posteriorment diverses vegades.

Les narracions d’Invasió subtil i altres contes ens mostren l’actitud de Calders davant la realitat, una actitud presidida, sobretot, pel sentit de l’humor, però que també inclou una mirada irònica i lleugerament pessimista sobre el comportament humà. Amb una escriptura extraordinàriament àgil i plena de troballes de llenguatge, Calders aconseguirà que la imaginació i la fantasia acabin per posar un interrogant a les nostres conviccions sobre l’aparença "normal" de les coses.
Us proposem de llegir dos contes inclosos a Invasió subtil i altres contes, però, abans, us recomanem que llegiu els següents enllaços per tal de respondre correctament les preguntes de més avall

*http://lletra.uoc.edu/ca/obra/invasio-subtil-i-altres-contes-pere-calders Article de Joan Martínez titulat Els mecanismes de l’humor a l’entorn de l’orbra de Calders

*http://www.iec.cat/perecalders/ Imatges i paraules de Pere Calders Exposició virtual realitzada per l’IEC, el Departament de Filologia Catalana de la UAB i el grup de recerca GELCC (UAB)

http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/literatura/prosa/contes/index.htm Recurs interactiu que caracteritza els contes com a gènere literari rellevant. S’hi analitzen els recursos propis d’aquest gènere així com també s’hi presenten alguns dels contes i contistes de la literatura catalana.

http://www.raco.cat/index.php/Marges/article/view/103873/157967 Pròleg de Joan Melcion a Invasió subtil i altres contes



Ara llegireu aquests dos contes de Calders “Invasió subtil” i “El testament de la hiena”, ambdós formen part de l’obra Invasió subtil i altres contes. Un cop llegits heu de fer les següents activitats:

1-Feu una síntesi de cadascun dels contes que no excedeixi les 5 línies

2-Analitzeu el tipus de narrador que apareix en cadascun

3-Citeu i caracteritzeu tots els personatges que apareixen en cada narració

4-Busqueu en ambdós contes trets propis de la narrativa de Calders explicats en els articles anteriors

5- Escriviu un petit assaig on sintetitzeu algunes de les idees dels articles que heu consultat

6- Escriviu el significat d'alguns mots els significat dels quals desconeixíeu després de consultar el diccionari

ACCÉS ALS CONTES: contes de Pere Calders

Office 2003: contes-de-pere-calders

EL TREBALL ES PRESENTA PER PARELLES
DATA:  22 de març data límit. Cal enviar el treball al meu correu de la NET. A l'assumpte heu d'escriure deures

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada